Hvordan komme i gang med et forskningsprosjekt

Forskning er en levende kunst som man aldri blir ferdig med, siden det alltid er noe nytt man kan forske på. Det er derfor et stort behov for flere mennesker som interesserer seg for forskning, og for få til dette trenger man den rette informasjonen. Så dersom du planlegger å starte opp et forskningsprosjekt innenfor energi og teknologi er det mye som må systematiseres. For å få til dette er det viktig å ta i bruk de rette hjelpemidlene, og her får du derfor en rekke tips til hvordan akkurat du kan få startet opp et forskningsprosjekt.

Få oversikt over nettverket ditt

Noen ganger kan det være vanskelig å forestille seg at man egentlig har noe særlig til nettverk. Likevel opparbeider de aller fleste seg et ganske solid nettverk i løpet av livet, men dette er verdt lite dersom du ikke har oversikt. Flere og flere vender seg nå til CRM-systemet for dette, og ved å strukturere nettverket ditt ved gjennom et ordentlig CRM system er mye gjort. På denne måten kan du finne ut hvem i nettverket ditt som er potensielle investorer og kollegaer til prosjektet ditt, samtidig som du nå vet hvilke folk du må få tak utenfra nettverket. Dette er helt uvurdelig for å få prosjektet på beina og kan effektivisere prosessen med å få i gang prosjektet veldig. CRM-systemet lar deg opprette ulike grupper hvor du kan legge inn kontaktene du har en profesjonell relasjon til, enten det er kunder eller kollegaer. Slik vil du effektivt kunne kommunisere med hver enkelt gruppe, og kunne oppdatere menneskene rundt deg på det som foregår. Det skjer stadig vekk mye innenfor forskningen på energi og teknologi, og da kommer det godt med å enkelt kunne dele informasjon med kontaktene dine.

Lag en oversikt

Når man ønsker å starte opp et forskningsprosjekt er det en god del som skal til for at prosjektet godkjennes. Ulike godkjente forskningsorganer har forskjellige måter å godkjenne prosjekter på, så dette er det viktig å være obs på. Alt dette er man nødt til å sette seg inn i på forhånd, og da bør det settes en deadline samtidig som det som må gjøres deles inn i delmål. Finn ut av hva du ønsker å oppnå i løpet av den første tiden, og hva slags kapital du har tilgjengelig, så er du langt på vei.

Med andre ord er det viktig å få en god oversikt over hva som må gjøres og hvordan du skal komme dit. Struktur vil gagne deg i alt du gjør, og vi håper at du kan bruke noen av disse tipsene for å komme i gang med forskningen din. Det kan kanskje virke uoverkommelig i starten, men vi er sikre på at du med disse tipsene allerede er godt på vei.

kheera