Nye roboter 2021

Roboter er framtiden for industri og produksjon, men vil også bli mer vanlig i dagligdagse situasjoner. Bilen din vil for eksempel bli mer og mer en autonom robot som styrer nesten alle prosesser i hva som innebærer det å kjøre fra a til b. Vi har allerede gressklippere og støvsugere som gjør jobben for oss, men også hushjelp som Asimo som er utviklet av ingeniørene hos Honda.

Men hva har vi i vente nå som vi er godt inne i året for Robotikk og Kunstig Intelligens? Hvordan vil roboter påvirke oss nå som alt er lagt til rette for forankring i det digitale mediet? La oss se på noen nye trender.

PDD

PDD er et uttrykk vi vil bli mer og mer kjent med i årene som kommer. Allerede ser vi en stor utvikling av slike roboter som leverer varer rundt om til kundene. Personal Delivery Devices kan levere varer man har bestilt på nett eller ferdigmat fra restauranten. Disse robotene kan fjernstyres eller følge GPS sporene som er lagret i minnet dens.

Sett bort arbeidet

Selv om både plenen og gulvet ditt skinner uten skitt, er det flere muligheter som robotene kan ta seg av. Maling, vindusvask og skifte av dekk på bilen er alle ting du snart kan skaffe deg. En au pair eller en vaktmester blir overflødig. Sett bort arbeidet til roboten og ta deg en ferie. Vaktbikkja Rovio har innebygget kamera og passer på huset ditt når du er borte.

Andre områder

Robotikk er et spennende område i den digitale verden. Den kan rett og slett få mennesket ut i verdensrommet. Både Virgin Air og SpaceX utvikler i dag “mikroboter” som skal terraforme planeter vi kan bosette oss på i fremtiden. De har svært lav vekt og krever mindre energi for å komme opp i enorm fart. Men denne farten kan de nå distanser vi bare drømte om for 10 og 20 år siden.

kheera