Hvorfor en liten beskyttelse kan være bærekraftig

Noe av det forskerne frykter mest, er at Golfstrømmen skal stoppe opp. Det har den nemlig gjort før og det har ført til globale omveltninger i miljøet. De store masseutryddelsene er det snakk om, og forskerne mener den sjette av dem allerede kan være i gang. En masseutryddelse fører til at det meste av livet på jorda forsvinner, og dersom Golfstrømmen stopper opp, kan havet endres til en dødelig miks.

En skremmende tanke, men veldig fjernt for mange. Men er både hetebølger, pandemier, issmelting og korall-død tegn som viser at kloden er i ferd med å ta tilbake eierskapet sitt. Hva kan vi som småfolk gjøre i en stadig mer komplisert verden? Jo, det er faktisk mange ting selv vi vanlige døde kan gjøre, og her er bare noen tips du kan starte med umiddelbart.

Beskytt mobilen din

For å lage en mobil, kreves enorme mengder grunnstoffer, råmaterialer, vann og oppvarming. Dessuten krever det mye energi å resirkulere materialene i en mobil, noe som ofte gjøres av fattige i utviklingsland. Beskytt heller mobilen med iPhone 14 Pro Max deksel slik at du kan ha den enda flere år, uten at den går i stykker på en dum måte. Det er en kjempebillig forsikring for å beskytte din mobil fysisk.

iPhone 14 Pro Max deksel kan fås i variantene bold, tynn og transparent.

Resirkuler plast

Finner du en måte å resirkulere plast på, så kan du redde verden. Det er mange som jobber med plastproblemene, men det beste er kanskje å få karbonet ned i bakken igjen. Miljøet har sin egen tendens til å ordne opp, men resultatet trenger ikke bli bra for mennesker, planter og dyr. Verden kan bli et boblende kokekar der kun alger overlever. Plast kan brukes i mange prosjekter, og kanskje kan det bli en ny energikilde?

Være mer på nett

Internett, også bare kalt nett, er kanskje en av de beste miljøtiltakene. For når man ikke lenger trenger ut av døra for å jobbe, sosialisere eller game, så unngår verden store utslipp. Du kan skaffe deg en internettbasert jobb som du gjør hjemmefra, eller tar bilder av din miljøvennlige hverdag for å få tusenvis av følgere. Da trenger du ingen jobb, og kan slå to fluer i en smekk. Nemlig å jobbe for miljøet og forurense mindre.

Skap mer engasjement

Skap mer engasjement med bærekraftige løsninger. Hva kan du bidra med og hvordan kan du motivere dine venner til å følge dine eksempler. Skap mer engasjement ved å bruke internett, fornybare løsninger. Det handler om å skippe bilen, gå mer og ta deg bedre tid. Kanskje en gågruppe til og fra jobb? Eller en dugnad for å samle plast og annet søppel. Selv de små tiltakene er viktige for å bidra til naturvennlige løsninger.

Store resultater starter med små tiltak

Som vi har sett så er det de små tiltakene som gjelder for å få til endring. Bare det å ta vare på mobilen med beskyttelsen iPhone 14 Pro Max deksel gjør at mobilen holder mange flere år. Mobilselskapene vil kanskje klø seg i hodet, men de finner andre måter å selge produktene sine på!

kheera