Roboter i filmer

Det finnes mange eksempler på roboter i filmer, og ofte er faktisk disse blant de aller mest populære karakterene. Det er fordi det ofte er knyttet en type humor eller kanskje til og med menneskelig kontakt som vi liker, opp mot disse karakterene. Før i tiden kunne det også være noe spennende og meget futuristisk med roboter. Hvem husker vel ikke robotene i Star Wars som kunne bevege seg og snakke, hadde noenlunde menneskelige egenskaper og ikke minst kunne snakke for seg med tanke på humor? Disse robotene er av den typen vi aldri glemmer. Fra filmene husker vi også den onde sidens mange hvite robotkrigere, også kjent som Storm Troopers. Dessuten finnes det mange andre gode eksempler der ute også. Roboter i filmer er rett og slett som hånd i hanske – det passer rett og slett bare veldig godt sammen.

Før ordentlige roboter ble virkelige

Det har seg nemlig sånn at før roboter ble virkelig dyktige, som for eksempel Sophia, hadde vi mennesker i grunn bare filmene å drømme oss bort med. Det var her vi ville se karakterer som kunne hjelpe oss med å drømme oss bort. Disse karakterene kunne for eksempel være Robocop. Denne politimannen var ingen vanlig person, for slik som tittelen ganske tydelig gir bort ideen om, var Robocop en politimann som var en robot. Det brakte den spennende ideen om at roboter ikke bare kunne heve og senke et par armer og rulle rundt på gulvet til ingen nytte – denne roboten holdt nemlig lov og orden i byene på en meget mye bedre måte enn hva den vanlige politimannen kunne prestert. Det var dessuten med enda mer futuristiske våpen enn det vi selv har i dag, men kanskje kommer disse også en dag!

Nåtidens filmer

I dag er roboter blitt aldri så lite mer vanlige i samfunnet, og dermed er det ikke like spennende å se disse i filmer. De er derimot fortsatt et velkomment syn, dog med en tanke om at de ofte bidrar med litt mer drama sammenlignet med det de gjorde før. Nå om dagen er de nemlig ofte skurkene, eller som i Transformers er de på begge sider. Uansett blir det interessant å se hvor filmverdenen utvikler seg med robotene i spissen, for de er virkelig spennende.

kheera