Hva er egentlig en robot?

Det er ingen enkel oppgave å definere hva en robot egentlig er. Noen ser nok for seg en liten blikkboks som kjører rundt og er veldig definert i bevegelsene. Andre ser kanskje for seg et mer menneskelignende vesen. Sist men ikke minst kan til og med figurene i filmer som Transformers kalles roboter. Så hva er egentlig definisjonen på en robot? Det er ganske så vanlig å kunne gjette seg til

dette dersom en ikke har hørt det før, nettopp fordi det finnes så mange forskjellige versjoner.

Definisjonen av en robot

Definisjonen av en robot er dog ikke så veldig vanskelig å gi. Det er en programmert maskin som utfører et sett med oppgaver som du ber den om å gjøre. Det er derfor et ganske så bredt begrep. I all essens er egentlig pc-en din en robot noen ganger når du ber den gjøre ting, og det samme kan sies om ovnen din, kaffemaskinen, osv. Allikevel blir nok roboter i populærkulturen mer regnet som maskiner som ikke krever så altfor mye menneskelig hjelp. De gjør liksom ting så og si av seg selv. Men det er tross alt ganske skummelt å tenke på også. Det er jo mange dommedagsprofetier som inkluderer nettopp roboter.

For å oppsummere kort er en robot rett og slett en maskin med et sett oppgaver den gjerne utfører. Siden majoriteten av roboter naturligvis er laget med det mål om å hjelpe menneskeheten, bør det ikke overraske noen at de fleste oppgavene som roboter gjør er det mennesker har lært dem å gjøre.

kheera