Hvor mye strøm bruker en nettbutikk?

E-handel har blitt en stadig mer populær måte å handle klær på. Men har du noen gang tenkt på hvor mye energi som går med til å drive en nettbutikk som Kids brand store? Fra serverdrift til logistikk og levering, er det mange aspekter som påvirker energiforbruket. I dette innlegget skal vi se nærmere på noen av dem, og hvordan nettbutikker som Kids brand store kan bidra til å redusere det.

Serverdrift

En av de viktigste faktorene som bestemmer hvor mye strøm en nettbutikk bruker, er serverdrift. Servere er datamaskiner som lagrer og behandler informasjon, slik at du kan se og bestille varer på nettet på nettbutikker som https://kidsbrandstore.no/ som selger merkeklær for barn. Servere trenger både strøm og kjøling for å fungere, og jo mer trafikk en nettbutikk har, jo mer serverkapasitet trenger den. Ifølge en rapport fra Greenpeace i 2017, stod serverdrift for omtrent 7 prosent av det globale strømforbruket, og det forventes å øke i fremtiden.

En måte å redusere energiforbruket fra serverdrift på, er å bruke fornybar energi. Noen nettbutikker, har valgt å bruke grønn strøm fra vannkraft til å drive sine servere. Kids Brand Store er en nettbutikk som selger klær og tilbehør til barn og ungdom, og som har et stort utvalg av merkevarer.

kheera